Friday, May 29, 2009

Simt cum ma prinde un virus nou...

Dar incerc sa ma tratez ptr ca il consider foarte periculos. Insa senzatia era asa placuta...

Tandreturi de dimineata 2

Wednesday, May 27, 2009

Vis Urat vs Mircea Badea

Nu sunt un fan Mircea Badea dar ma mai uit din cand in cand la cate o emisiune de-a lui. Si, tot uitandu-ma asa, am remarcat conflictul dintre astia doi. Cu faze urate, din partea ambilor, dar, parca un pic mai elegante replicile lui Badea. Curios din fire cum sunt eu, am intrat un pic pe blogul lui visurat si am citit cateva articole. Deprimante. Pesimiste. Nu e tocmai un blog de citit seara. Dar, ce mi-a pus capac, a fost un articol cu un mesaj de genul, "noi, blogarii astia mari, nu punem botu la voi, blogarii aia mici. Asa ca, nu ne mai trimiteti mailuri in care ne cereti sa va punem in blogroll ptr ca nu o vom face...". In momentul ala, i-am luat partea lui Mircea Badea. Si, mi-ar placea sa vad ca trece in fata "marelui blogger" pe www.zelist.ro. Nu e important, dar ar fi o mica bucurie personala. Nu suport oamenii cu asa atitudini. Oricat de mare ajungi la un moment dat, trebuie sa iti amintesti ca ai fost candva mic si nu strica sa ii ajuti si pe altii. Macar gandeste-te ca da bine la imagine...

PS: Sprijiniti-l pe Mircea Badea. Intrati aici macar o data!




L. ed. Spre mareamea satisfactie, "marele blogger" a picat rau de tot. "batut" de unul care nu se considera blogger si nu scrie ca un blogger. Bravo lui!

Tuesday, May 26, 2009

Ioana Parvu

Va recomand sa intrati pe acest link si veti gasi o poveste.

Un rus mai maniac decat mine

Portofoliul omului de pe istock

Uneori ma plictisesc...

... si ma apuc de cate o chestie complicata si fara sens, dar foarte relaxanta... Ptr cunoscatori, este o ilustratie vectoriala construita in Illustrator, punct cu punct.

Shaun Tan

www.shauntan.net

Saturday, May 23, 2009

Raliul Iasului

Azi am fost la rally. Am o mare pasiune ptr sporturile cu motor si am mers de cate ori am avut ocazia la astfel de evenimente. M-am dat cu masini de rally si a fost cat pe ce sa devin copilot dar nu am avut timpul necesar sa practic acest sport. Uneori regret, alteori imi spun ca voi avea ocazia sa ma dau la curse "cand voi fi mare". Azi mi-a cam pierit cheful. Noi romanii nu suntem inca pregatiti ptr astfel de sporturi. Nu ptr ca nu avem piloti sau sponsori dar ne lipsesc organizatorii. Pilotii de azi au mers extraordinar, insa toata ziua cat am stat pe trasee am avut senzatia unei organizari extraordinar de proaste, motiv ptr care am si plecat dupa a patra etapa. Nu am pretentia ca sunt un cunoscator intr-ale organizarii de curse, dar cu toata nestiinta mea as fi facut altfel cateva chestii. Din pacate confirmarea organizarii proaste a fost moartea unui pilot. Se da vina pe viteza in toate comunicatele pe care le-am citit pe net, dar eu as da vina pe drumuri. Foarte inguste si extrem de "alunecoase" din cauza pietrisului prezent din abundenta. Banuiesc ca motivul alegerii acestor drumuri a fost spectacolul dar cu masinile noastre obisnuite era dificil sa "tinem drumul" pe linie dreapta asa ca nu ma mira ca la aproape 200km la ora masina aia a iesit in decor. Esenta unei curse este viteza nu neaparat spectacolul. Pe plan mondial se pune accent tot mai mult pe siguranta, se largesc pistele de F1, se introduc mereu reguli noi in sporturile cu motor menite sa reduca riscurile iar la Iasi se organizeaza curse in cele mai dese paduri si pe cele mai inguste drumuri pe care le-am vazut. Regret sincer moartea pilotului Lucian Garbacea sr, Dumnezeu sa il odihneasca in pace si sper ca aceste erori sa nu ramana nesanctionate.
PS. Multumesc lui Alm ptr poze.

Thursday, May 21, 2009

Un nou proiect personal

Nu e vorba despre o alta etapa, ci despre cei care au participat la acest proiect. Ma simt dator sa multumesc inca o data prietenilor mei fara de care probabil nu as fi terminat la timp. Multumesc mult! Se stiu ei care sunt :)

Un nou proiect personal

Etapa 3:
S-au cam inversat etapele acestui proiect din cauza lipsei timpului... pe scurt, trebuia sa termin intai tabloul mic si apoi pe cel mare, dar cum deschiderea magazinului nu ma astepta pe mine, a trebuit sa-l termin pe acesta cu prioritate. Mi-a placut enorm si eu cred ca a iesit foarte bine. Ptr cei curiosi, tabloul este in magazinul Noelle, aflat in Iulius Mall la Iasi. Este pictat cu acrilice, are 1,5 x 2,5m si infatiseaza o statuie greceasca.



Sunday, May 17, 2009

Friday, May 15, 2009

Gandul zilei

Tandreturi de dimineata

Thursday, May 14, 2009

Un nou proiect personal

Etapa 2:

Bjornik

http://bjornik.blogspot.com

Saving the day the monster way

Azi am avut "o zi dintr'aia". O zi pe care nu o astepti niciodata, in care toate lucrurile merg din ce in ce mai prost si totul pare ca nu se mai termina. Dar nu despre asta vreau sa scriu ci despre filmul pe care l-am vazut in seara asta. Absolut fantastic. De necrezut. "Monsters vs aliens" m-a impresionat din prima clipa. Am fost WOW tot filmul datorita efectelor speciale pe care le-am admirat prin ochelarii 3D primiti la intrare. M-am ferit de asteroizi, de chestiile zburatoare care ma evitau in ultima clipa si am tresarit de multe ori speriat pe bune, In final, am iesit de la cinema binedispus, cu zambetul pe buze si curatat de toate gandurile negre. :)

Wednesday, May 13, 2009

Dilema

De cand am pus in dreapta blogului meu "aplicatia cu harta" am observat un vizitator de undeva de pe ocean in "gura Africii". Pe aplicatie scrie ca locatia este "unknown" dar mi-am spus eu ca nu poate fi asa de pe apa pur si simplu. Intru pe Googleearth, merg in punctul ala si aflu ca localitatea se numeste Sao Tome. Fireste, intrebarea pe care mi-am pus-o imediat a fost "dar oare din ce tara este orasul asta?". Merg pe wikipedia si... surpriza: São Tomé şi Príncipe este o tara formata din doua insule separate de 144 km de apa. Deasemenea wikipedia mai spune si ca: "Separate de 144 e km de ocean, ambele insule au fost formate datorită activităţii vulcanice şi au munţi înalţi în sud şi vest, precum şi zone depresionare în nord. Situată la Ecuator, São Tomé şi Príncipe are o climă tropicală, iar păduri dese acoperă aproximativ jumătate din ambele insule.
Fiind fostă colonie portugheză, populaţia este de origine africană, cu o minoritate de origine portugheză. Majoritatea locuitorilor sunt romano-catolici, ceilalţi fiind protestanţi sau practicanţi ai religiilor tradiţionale africane.
Ţara se bazează pe exporturile de cafea pentru a plăti importurile de alimente şi combustibil, şi este dependentă de ajutor din afară. Însă prospectarea în căutarea petrolului, turismul şi pescuitul oferă speranţa unei viitoare dezvoltări economice."
Foarte interesant. Asadar, salutari vizitatorului meu din São Tomé şi Príncipe si mi-ar face mare placere sa il cunosc.