Thursday, February 19, 2009

Fara comentarii: "Einstein despre criza"

"Sa nu pretindem ca lucrurile se schimba dacă tot timpul facem aceleași lucruri. Criza este cea mai binecuvântata situație care poate apărea pentru tari și persoane, deoarece atrage după sine progrese.

Creativitatea se naște din necesitatea precum și ziua se naște din noapte. In perioada crizei se nasc invențiile, descoperirile și marile strategii. Cine depășește criza se depășește pe sine însuși, fără a rămâne depășit. Cine atribuie crizei eșecul, își amenință propriul talent și respecta mai mult problemele decât soluțiile. Adevărata criza este criza incompetentei.

Problema oamenilor și tarilor este lenea și indiferenta pentru a nu cauta soluții de ieșire din astfel de situații. Fără criza nu exista duel, fără duel viata este o rutina, o agonie lenta. Fără criza nu exista valoare. In perioada crizei înflorește tot ce-i mai bun în fiecare, pentru ca fără criza orice vânt este o mângâiere.

Daca vorbim despre criza promovam iar tăcerea este o exaltare a conformismului.

In loc de toate acestea, mai bine muncim! Sa terminam o data cu singura criza amenințătoare: tragedia de a nu dori sa luptam pentru a o depăși."

2 comments:

Anonymous said...

mie criza asta mi se pare foarte inventata. adica vezi domle e criza, tre sa dam oameni afara, tre sa facem economie la nush ce... nu mai marim salariile... o pula . astia la parlament si-au marit salariile, isi iau tot masini scumpe, viata e frumoasa pentru ei in continuare. deci, unde este criza?

Anonymous said...

Motivante spusele lui Einstein.
Insa "criza" actuala, o resimt doar cei "mici".. cei "mari" isi mai iau un q7 ceva..